lauantai 3. elokuuta 2013

Tallinna!

RNING! PITKÄ POSTAUS! WARNING! PITKÄ POSTAUS! WARNING! PITKÄ POSTUS! WARNING! PITKÄ POSTAUS! WARNIGN!

Heipsistä!

Aluksi kerron, että olen pahoillani siitä, että en ole postannut vaikka edellisessä postauksessa kerroin kirjoittavani tiistaina. Vaikka tuskin tätä blogia kovinkaan moni seuraa :D. Olen pahoillani myös siitä, että nyt tulee päivän parin aikana paljon asiaa. En ole pystynyt bloggaamaan, sillä en ole saanut ladattua kuvia koneelle (usb-kaapeli rikkui)  ja kuvattomia postauksia minä ainakin vihaan. Siirsin kuvat kuitenkin äidin iPhone5:lle ja sieltä koneelle. Minulla kuitenkin kesti hetki tajuta tämä vaihtoehto.

Ja siis nyt varsinaiseen aiheeseen:

Sunnuntai aamuna lähdimme ajamaan Helsingin satamaan ja lähdimme sieltä sitten jollain mikälie Vikingillä Tallinnaa kohti. Minä olen käynyt Virossa ennen kerran, vanhempani yli 15 kertaa ja isoveljeni Tommi 0. Paitsi siis nyt. Tommi taitaa jossain kuvissakin vilahtaa. 
Helsingin satamasta. Tai no parkkipaikalta. Anteeksi ilme!
Laivamatka meni ihanasti. Tajusin nyt vasta kuinka ihanaa laivan kannella on ja jäin sinne melkein tunniksi paahtumaan. Kun viimein pääsimme maihin suuntasimme hotellillillemme (en osaa kirjoittaaaa!) ja sviitissämme mietittiin hetken aikaa suunnitelmaa. Äiti oli keksinyt aamulla, että ollaampas täällä vielä toinenkin yö, joten ei tarvinnut kiirehtiä ostosten yms. kanssa. 

Tähän väliin muuutama kuva. En tainnut "keskustasta" oikein kuvia ottaakkaan, enimmäk-
seen tuolta vanhasta kaupungista.
Laivalta niin kuin ehkä näkyykin!




 


Edessä vanhempaa, takana hieman uudenpaa arkkitehtuuria
 







 Talot tuolla virossa ovat niin syötävän suloisen värisiä! Kuin karamellejä! Olisihan tuolla kiva asua, ainakin vähän aikaa. Sain kuitenkin tyytyä kolmen päivän lomareissuun.. Enimmäkseen oleilimme tuolla vanhassa kaupungissa, jonka lähistöllä hotellimmekin sijaitsi. Joka kadunkulmassa oli matkamuisto- tai käsituöpuoti, kahviloita oli harvakseltaan ja rakennukset, huoh niin kauniita.   Kyllä kuitenkin huomasi, että Tallinna on turismia täynnä. Silti jännää, että 22 vuotta sitten Tallinna oli kaupunki, josta tavallisella ihmisellä ei ollut yhteyksiä ulkomaailmaan(?). Kuulemma jotkut virolaiset kuitenkin katsoivat salaa tv:tä, kuola valuen. Sanotaan että heidän idolinsa oli nimittäin K-kauppojen mainoksessa lihaa leikkaava lihamestari Väiski.

Tälläisellä kivikujalla olisi ihana asua!





 Kävimme lähinnä vaan kiertämässä kauppoja, vanhaa kaupunkia ja istumassa kuppiloissa. Mutta kivaa oli! Ostoskeskukset oli vanhat tutut kaubamaja, virukeskus, rokka al mare, kristiine ja rotermann. Niitä tuli siis koluttua. Esittelen löytöni teille seuraavassa postauksessa. Nyt kuitenkin vielä muutama kuva. 








 Anteeksi, oli pakko kuvata kännykällä nämä kaikki kuvat. Kamera jäi kotiin. Ei sekään tosin mikään erikoinen ole.. Kolme kuvaa vielä, koittakaa jaksaa!



 
Kauniita olohuoneita. Talon pinta on ruostutettua.





Laivalla takaisin tullessamme seurasin kateellisena, kun ikäiseni pojat saivat rahapelissä (K-18) yli 100€ kaksieurosina.


Tietokoneella olemisesta väsyneillä käsillä, 

-Petra

4 kommenttia:

  1. Ounou!
    Mun kaikki postaukset on tyyliin kuvattomii
    C:
    Mut joo kuvina noi olohuonetalo on hienompi ku kerrottuna:-D


    mylifedoglife.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja toi alotus...=läppä:'D

      Poista
    2. Ei siis onhan postaukset aina kivoi, mutta minun mielestä ne saattavat olla hieman kiinnostavampia kuvien kera. Okei, mä vihaan niitä kun siinä jutussa kuiteski kerrotaan vaikka mitä kivaa ja sitte ei ookkaan kuvia.. Mutta hei, sulla on kyllä useimmassa postauksessa kuva/kuvia, hyviä sellaisia! Mulla nää kuvat on näkee-ettei-ole-kuvannut-muuta-kuin-kännykällä -luokkaa.. :D

      Joo tommosen keksin varoitukseks :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista