tiistai 17. syyskuuta 2013

Uppsalan reissu

Juu elikkäs moiksista taas, istahdin tähän koneen ääreen kirjoittelemaan Ruotsin reissusta, joka alkoi perjantaina. Ensin lähdimme täältä kotoa Turkuun viiden aikaan iltapäivällä ja siellä Turun satamassa sitten kurvasimme autollamme Baltic Princess -nimiseen laivaan ja näin matka kohti Up(p)salaa oli alkanut! Ei mitään hirmuisia arvopointseja tuolle paatille, tai ainakaan siellä olleille huligaaneille. Itse nukuin melkein kun tukki, heräsin vain vartian huutoon "Etkö poika usko, ala mennä jo!!" ja sitten siihen kamalaan tärinään kun laiva jarrutti Maarianhaminan kohdalle. Muuten yö meni siis hyvin. Aamulla aikaisin kävimme aamupalalla ja sen jälkeen kipitimme monen monta kerrosta rappusia alas autokannelle (hyttimme krs. 9 ja autokannen krs. 2). Päästyämme ulos laivasta jatkoimme matkaa kohti Uppsalaa. Kuvia ei tullu. Anteeksi, nukuin :D. 

Ihanaa, etunimeni on vihdoin oikein! Olen ollut Petri, Petriina, Petja. Tosin tälläkin kertaa oli tullut virhe - minut  oli laitettu alle 1-vuotiaaksi. Khöm...
Kello oli ehkä 8, kun ajoimme parkkeerausalueelle, pellolle. Myyjiä oli enemmän kuin viimevuonna (iskä ja setäni kävivät samaisessa paikassa silloinkin), nyt reilut 200. Mukaan tarttui muutama vaate ja yksi lamppu, niistä lisää seuraavassa postauksessa.  Kävimme äidin kanssa hakemassa ihania munkkeja pellon reunassa olevasta vaunusta eikun linja-autosta jossa oli katos myyntitiskillä. Namm. Miedosti sitruunan makuisia, päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Siis juuri sopivia. Voittivat mumminkin munkit.  Hetken aikaa harhailtuamme iskää etsimässä, pääsimme aloittamaan matkan kohti Uppsalan kauppakeskuksia (oliko ne Uppsalassa kaikki?) mutta ei aikaakaan kun kiljuin naama ikkunassa kiinni "Isi tuolla on pihakirppis, isi tuolla lukee loppis!". Iskä vastasi että käännyttiin jo (moottori?)tielle, ei me enää sinne mennä. Mutta mutta iskä oli ajanut väärälle tielle, joten palasimme takaisin, loppikselle poiketen tietenkin.

Lakkasin laivalla kynnet ostamallani Essien lakalla. Minulla oli ollut noin viikko sitten mustat kynnet enkä saanut mustaa reunoista pois.

Sitten kirppistelyn jälkeen huristelimme yllätysyllätys johonkin 1943 vuonna perustettuun jättikauppaan. Kävimme siellä kahvilla/syömässä (minä join vain teetä ja leivoksen jota en leikannut kovin nätisti).


Kenkäosastolla. Tässä vilaus yhden ostokseni helmasta. Kävimme shoppalemassa monessa muussakin kaupassa.

Sitten aloitimme matkan kohti Tukholmaa. Ensimmäisessä kuvassa ei ollut tarkoitus kuvata Saabia vaan takana olevaa, mielestäni hauskaa "puuta". Näimme myös 2 hienoa scandic-hotellia. Jälkimmäinen on aika cool kyllä (käyttääkö kukaan enää "cool" -sanaa?)!





Saavuimme Tukholmaan


Ja satamaan. Pyrimme tappamaan aikaa Upsalassa, mutta epäonnistuimme. 3 h istuskeltiin autossa, nice.



Ja niin päättyi tämä tarina, tai no ei ihan. Vielä ostoksista toinen postaus!


-Petra

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Haaste: 7 kuvaa kesästä

Moi!

Niin eli Pieni Mutta Suuri -blogista tuli minulle vähän aika sitten haaste ja nyt sain vihdoin aikaiseksi sen. Paljon on tehty, mutta vähän on kuvia otettu. Kuitenkin tähän astisista suvista paras!

Treenattu enemmän pomppimista



Hevosteltu
Piknikeillä käyty ja leivottu


Metsässä tarvottu
Nautittu sadosta

Matkusteltukin hieman

Ylä-aste aloitettu


Bloggauksenkin kesällä aloitin.


-Petra

maanantai 9. syyskuuta 2013

Today

Tänään oli kotitaloutta, jossa loihdimme edellisessä postauksessa tiheästi mainitun henkilön kanssa omenapiirakkkaa. Ryhmässämme olevat 2 poikaa tekivät jotain kasviskeittoa. Ihan maukasta sekin. Mietin, toinen pojista on jäänyt luokalleen, omistaa ehkä 3 hupparia ja pukeutuu niihin joka ainoa päivä, leikkii olevansa "kova".  Neitikorvakorukin ja kaikki. Haukkuu kirppismekkoani jätesäkiksi. Outo on. Kirppisvaatteista puheen ollen, yritän kovasti laittaa ne kuvat tallinnan vaatteista ennen Ruotsiin lähtöä!




 Matikan tunnilla käteeni piirtyi tälläinen, tekijän singeeraus piirroksessa. Siinä on äiti, isä, poika, tytär ja tietysti lemmikkikani sekä Mansikki. Opettajakin kehui oikein hienoksi.

 Chili kypsyi! 48 raakaa vielä.. Näillä näkymin kypsyvät vähän niinkuin yksi kerrallaan.. Anteeksi epätarkkakuva!

En tiedä tämän kuvan ideaa, otin vain kuvan kun kaunis oli.


Ja siinä on mun oma mursumies Vilperi. Sohvapöydän välissä seikkailee aina. 


Ja sitten valmistin lohta, perunaa, parsakaalia sekä oman maan sipulia ja porkkanaa.



-Petra

Our weekend

Heipsistä hei!

Viikonloppuna kyläilimme Alisan kanssa toisillamme ja siis siitä päätimme tänne minun blogiini jotain kirjoitellakkin. Kaikkea emme kuitenkaan muistaneet häärätessämme kuvata :( .


Perjantaina liikuntapäivän päätyttyä (hahhaaa, meidän ihana historian opettaja päästi minut ja Alisan jo 25 min ennen koulun loppua, koska olimme liikkuneet jo pakollisen määrän :D) koukkasimme Alisalle ja sieltä tunnin tai kahden päästä meille. Meillä aloimme keittelemään kalakeittoa retrokattilassani. Hyvää tuli.



Marjarahka kirpparilta ostamistani jälkiruokamaljoista. Niistäkin postaus jossain vaiheessa!





Lauantai-aamuna heräsimme puoli kahdeksan jälkeen ja menimme kokkaamaan englantilaista aamiaista. Käristimme pekonit ja kananmunat pannulla ja paahdoimme (tai minä paahdoin omani) leivät paahtimessa. Tuoremehua ja kahvia/teetä. Maistui, minulle liiaksikin mutta kuvat jäivät valitettavasti ottamatta :( .
10.30 hyppäsimme autoon ja lähdimme tallille, missä minä käyn ratsastustunneilla. Siellä minä harjasin ja Alisa piti ratsuni tyytyväisenä rapsutusten avulla. Olipas ihanaa taas päästä kesätauon jälkeen hevosen selkään! Kuvia ei sieltäkään.
Meille päästyämme aloitimme ruuan teon (, jota olimme jo ennen tallia hieman valmistelleet). Äiti teki kyllä lihan mutta.. Luomua naudan sisäpaistia ja lankkuperunoita sekä meloonisalaattia. Älkää kysykö miksi liha on tuollaisessa vuuassa!.


Jälkkäriksi suffeli puffeja.



  Pian herkuttelun jälkeen suuntasimme pyörillä Allulle. Kaupan karkkihyllyn kautta, tietenkin. Valmistelimme pedit leikkimökkiin ja aloimme etsiä koirille sellaista narua, jossa ne pystyvät juoksemaan leikkimökin ja vaahteran väliä. Suulista löytyi hieno aarre! En tiedä erottaako alemmasta kuvasta sinistä narua tai mitälie vaijeria.


Ei, ne eivät ole saunatakkeja, vaan naulasimme muutaman naulakon patjojen päällisille (patjoista voi taitella rahit).


Karkkia! Tässä(kö?) vaiheessa mussutimme karkkia leikkimökissä ja Alisan äiti tuli ihan huomaamattamme. Minä olin onneksi tunkenut  karkkipaperini 3 sekuntia sitten selkäni taakse, mutta ystäväni oli juuri ottanut (kovanko?) karkin suuhunsa ja nielaisi sen kokonaisena. Alisan äiti ihmetteli tyttärensä outoa käytöstä, kun tämä koitti niellä karkkia. Sitten lähdemmekin Alisa, hänen äitinsä ja minä karkkiostoksille! Alisa otti ovelana ihmisenä uudestaan irtokarkkeja johon lisäsi kotona edellisetkin.


Tämän hienon lampun otimme illalla leikkimökkiin. Se kuitenkin hajosi lopulta käsiin joten tyydyimme taskulamppuihin.


Aamulla kakkua väsätessämme kävimme kuvaamassa ulkona uskomattoman upean hämiksen seitin!
Lähdimme tallille (ei samalle missä lauantaina kävimme). Ensiksi katsoimme nuoren hevosen irtohypytystä  ja laitoimme Allun perheen/äidin ja siskon hevosta, sitten huomasimme uuden (?) hevosen pelkäävän juomakupin ääntä, joten juotimme sen. Sielläkin kivaa oli!


Tallilta tultuamme teimme hyviä perunoita creme bonjour cuisinella ja kanan reisiäpaloja. Namm! Vaikka perunat olivatkin hieman al denteja... Ruuan päälle kakkukahvit! Tai siis minä en juo kahvia.

Muutama jakso Housea ja sitten lähdinkin kotiin.



-Petra

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Which one?


Näytänkö ensimmäisessä ihan paksukaiselta?
Tidii mä tien ettei kukaan kommentoi muttamutta laitoin silti..


 -Petra

Mä rrrakastan syksyä!

Syksy on lempparivuodenaikojeni aatelistoa. Niin ihana. Paitsi tietysti ne inhat sateet (joiden takia jouduttiin tämänpäiväinen lenkkikin keskeyttämään, murh)muttamutta muuten. Oon kuivannut 6 uunipellillistä omenan viipaleita itselleni herkutteluun. Niitä tuli vaan alle 5 dl kuivina..  Ja iskä tietystikkin muisti kertoa minulle kuinka paljon menee sähköä tuollaisessa :DD.
Listasin muutaman mun mielestä kivan asian syksyssä.
  • Aamusin ulkona on kosteaa ja kylmää - niin kylmää että voi laittaa ihanan villapaidan (tai siis neulepaidan, villapaitaa en valitettavasti vielä omista). Minni ja Vilperikin saavat pian jo neuleet niskaansa!
  • Voi laittaa sniikkerit paahduttamatta jalkojansa. 
  • Pihan vaahteroiden lehdet valtaa kaunis ruska
  • Sienet ja marjat on hyviä.
  • Jaja pikkuhyötypuutarhani kypsyttää viimeisimmänkin sadon.

Eilen tungin ne omenat purkkiin ja ajattelin ottaa kuvan. Olohuoneen sohvapöydällä, koska keittiö oli.. khöm...omenapiirakan jäljiltä.




 Ja sitten kävin keittiössä. Kun tulin takaisin...


Hyppäsi siis pöydälle ja tökki kulhot nurin, omenapino levisi lattialle asti ja kani hyppäsi perässä.

 Miksi mulla on sellainen käsitys, että monet vihaavat syksyä?



 -Petra